2. května - sobota - Poznáváme poutní místa Plzeňského kraje

13.04.2015 21:01

Zveme vás na první výlet v rámci "Poznáváme poutní místa Plzeňského kraje", a to v sobotu 2. května 2015.

Každý se bude dopravovat po vlastní ose.

 

Program:

 

Plasy

10.00 prohlídka pro děti předškolního věku (mateřská školka)

paralelně

10.00 prohlídka pro děti školního věku (ZŠ první i druhý stupeň, gymnázia)

 

Jedná se o prohlídku zaměřenou pro děti, a to základní prohlídkový okruh "konvent". Děti budou zavedeny do obytné budovy mnichů, dozví se něco o speciálním řešení základů budovy a o vodním a vzdušném systému. Také navštíví nemocniční křídlo s expozicí lékáren a s jedinečnými barokními záchody. Uvidí i knihovní sál, pracovnu opata, čítárnu a zimní jídelnu.

 

Děti dostanou omalovánky.

 

Co se týká dospělých, je možné zamluvit rovněž prohlídku, platí si sami. U předškoláčků bude vhodné, pokud s nimi půjde aspoň jeden rodič. Školáků máme víc a doprovod dospělých nepotřebují. Uvidíme, kolik se vás přihlásí, zda se dospělí "vejdou" ke školákům. Počet ve skupině je totiž omezen a děti mají samozřejmě přednost.

 

Více informací na: www.klaster-plasy.eu

 

Prosím, dejte mi vědět do 15. dubna, kdo máte zájem, popř. zda chcete rezervovat i prohlídku pro dospělé. Potřebuji nahlásit přesný počet děti, popř. dospělých.

 

 

Oběd - každý sám podle chuti

Pokud máte někdo nějaký tip, kde bychom se mohli najíst všichni společně a nečekali moc dlouho, dejte vědět a uděláme rezervaci.

 

 

Mariánská Týnice

Po obědě je možné navštívit Mariánskou Týnici. Zde je možné absolvovat standardní prohlídku, ale to už je na každém z vás...

www.marianskatynice.cz

https://tn.nova.cz/clanek/televizni-noviny/sledujte-zive-televizni-noviny-260.html

 

Zdravím.

Věra